Inspiratie 27 april I Lezing Prof. dr. Tessa Kerre & Luk Lambrecht

27 april I Lezing Prof. dr. Tessa Kerre & Luk Lambrecht

Tessa Kerre is een hematoloog, of makkelijker gezegd een bloeddokter. In het dagelijkse leven houdt ze zich bezig met het voeren naar wetenschappelijk onderzoek over immunotherapie voor acute leukemie. Dokter Kerre geloofde sinds het begin dat immunotherapie een manier was om voordien onbehandelbare kankers te behandelen of misschien zelfs te kunnen genezen.
Een andere passie van haar is ervoor zorgen dat haar patiënten begrijpen welke ziekte ze hebben en hoe de behandeling werkt. Het is belangrijk om op een eenvoudige manier complexe dingen uit te leggen. Zo kwam ze, samen met haar team, op ‘Immuno T’, een tool die immunotherapie op een makkelijke manier uitlegt.

Naast de twee reeds besproken passies betrekt ze ook kunst in haar behandeling om zo haar patiënt echt te leren kennen en om taboe rond kanker te doorbreken. Want kunst helpt om moeilijke zaken bespreekbaar te maken.
Wilt u meer te weten komen over hoe kunst helend kan zijn om gevoelens een plaats te geven en erover te praten? Kom dan zeker langs op onze expo ‘In Absence’, waar Tessa Kerre een lezing zal geven en nadien in gesprek zal gaan met Luk Lambrecht.

Luk Lambrecht is een persoon met een hart voor kunst. Hij begon zijn carrière als tentoonstellingbouwer. Hij zette deze verder in het cultureel centrum van Stroombeek. Hier werkte hij als curator voor beeldende kunsten en kwam hij in contact met internationale kunstenaars.
Sinds 2019 werkt hij als freelance curator en maakte hij nog enkele tentoonstellingen. In 2020 ontving hij de Vlaamse cultuurprijs Ultima beeldende kunsten en de prijs voor beste tentoonstelling 2020 met de expo rond het onbekende werk van Jacqueline Mesmaeker.
Vanaf 2021 is hij coördinator vrije kunsten van de afdeling Beeldende kunsten aan de PXL-MAD School of Arts in Hasselt. Nu vervult hij de functie van curator voor eerstejaars kandidaat-laureaten binnen HISK. Daarnaast schrijft hij veelvuldig teksten voor catalogi en publiceert regelmatig voor de Luikse kunstkrant Flux News.

Bent u geïnteresseerd in een gesprek tussen Luk Lambrecht en Tessa Kerre? Kom dan zeker langs op onze expo ‘In Absence’.

In Absence

‘In Absence’ creëert een gedachtenwisseling tussen objecten én beeldende kunst enerzijds en tussen historische rouwtradities én hedendaagse verbeelding anderzijds. De tentoonstelling vindt plaats van 20 april tot en met 11 mei 2023, met een tal aan boeiende lezingen en activiteiten.

4mei I Lezing Liesbeth Den Besten & Jeroen Reyniers

Wat leren we over de personen die al eeuwenlang in de reliekschrijnen worden bewaard? Ontdek de bijzondere wereld van de relieken.

25 april I boekvoorstelling van Karen Wuytens & panelgesprek

In het boek van Karen Wuytens worden persoonlijke rouwverhalen ontrafeld. Aansluitend volgt een gesprek omtrent de relatie tussen rouw en objecten.

1 mei I Event afwezig maar heel erg aanwezig

Vier afscheidsfotografen fotograferen gezinnen met een verlieservaring. Afwezig maar heel erg aanwezig.

Privébericht: 8 mei I Workshop Postkantoor 00/00/00

‘Rouw is de omgekeerde stempel op een gesloten enveloppe’. Postkantoor 00/00/00, is een postkantoor voor brieven naar overleden mensen.

11 mei I Live performance door Stefan Peters

Een live performance van hedendaags kunstenaar Stefan Peters. In het oeuvre van Stefan Peters verglijden droomwereld en realiteit over in elkaar.